ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipe mobile de specialiști în sănătate publică vor promova vaccinarea anti-COVID prin localități

09:10 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În săptămâna curentă, echipe mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare vor merge în raioanele Hâncești, Căușeni, Ungheni, Criuleni, Telenești și Râșcani pentru a informa populația despre procesul de vaccinare și pentru a dezminți miturile legate de vaccinuri, comunică MOLDPRES.

Acțiunile de informare au loc în cadrul campaniei de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării, lansată la 4 august curent și realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

În ultimele zile, specialiștii au informat locuitorii din raioanele cu cea mai joasă rată de vaccinare (Leova, Sângerei, Glodeni, Drochia, UTA Găgăuzia, Taraclia, Ialoveni). Aceștia au desfășurat instruiri cu angajații din domeniul sănătății, asistență socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase despre beneficiile vaccinării și cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri,  tehnici de consiliere și de promovare a vaccinării.

De la lansarea campaniei de vaccinare în Republica Moldova, 836.013 persoane au fost imunizate cu schema completă. 

Foto: MS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!