ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cariera de piatră concasată din Pervomaisc este subiectul unui dosar penal, anunță PG

09:42 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a venit astăzi cu o reacție la declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, referitor la cariera de piatră concasată din Pervomaisc, regiunea Nicolaev (Ucraina) și precizează că “circumstanțele invocate  de Slusari constituie subiect de investigație în cadrul unei cauze penale, pornite în februarie 2021”, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cauza penală vizată se află în prezent în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din cadrul ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz de serviciu, săvârșit din interes material, în scopul realizării intereselor personale sau în interesul unor terțe persoane, care în consecință au cauzat daune în valoare de aproximativ 22 164 500 lei.

De asemenea, PG anunță că procurorii anticorupție care investighează cazul dat au cerut asistență juridică internațională, și încă în aprilie 2021 au discutat cu organele competente din Ucraina.

PG precizează că Procuratura Anticorupție conlucrează eficient cu oficiul Procurorului General al Ucrainei.

Anterior, fostul deputat Alexandru Slusari a anunțat că Republica Moldova ar fi pierdut dreptul de proprietate asupra mai multor obiecte din Ucraina, printre care și cariera de piatră concasată din Pervomaisc, regiunea Nicolaev.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!