ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

10:52 | 20.10.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (19 - 20 octombrie 2021)

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 24 907 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova 12 799 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 14 179 treceri la frontiera moldo-română, 5 011 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 717 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 5 944 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 717 traversări persoane;

PTF Sculeni – 3 317 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 2 138 traversări persoane;

PTF Otaci – 1 355 traversări persoane.

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 8 182 treceri, dintre care 5 770 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 412 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 18 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- cinci încălcări privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;

- opt cazuri de încălcare a regulilor de transportare și de exploatare a vehiculelor;

- doi cetățeni străini nu au respectat regulile de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 59 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemiă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!