ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de COVID-19 crește, anunță Ministerul Sănătății

11:27 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În ultima săptămână au fost înregistrate 9 902 cazuri de COVID-19. A crescut cu peste 27 la sută și numărul deceselor provocate de noul coronavirus, iar circa 90 la sută din paturile de la terapie intensivă sunt deja ocupate. Datele au fost făcute publice astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat Svetlana Nicolaescu a menționat că, în ultima săptămână, numărul de cazuri în unele localități a depășit cifrele ce reprezintă Cod roșu. „Ne apropiem de recordul de cazuri de COVID-19 din luna martie. Și mortalitatea a crescut, fiind înregistrate 217 cazuri de deces, cu 27 la sută mai mult decât în săptămâna precedentă”, a spus Nicolaescu.

Ea a adăugat că epicentrul epidemiei rămân municipiile Chișinău și Bălți. Și raioanele Sângerei, Anenii Noi, Basarabeasca și Glodeni au fost plasate sub Cod roșu.

Conform sursei citate, este în creștere și numărul pacienților în stare gravă. În secțiile de terapie intensivă sunt internați peste 300 de pacienți, iar alți 46 sunt intubați. „Peste 90 la sută din paturile de la ATI sunt deja ocupate. Mai dispunem de circa 1000 de paturi ce pot fi mobilizate pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19, dar acest lucru ar însemna o povară semnificativă asupra lucrătorilor medicali și a întregului sistem medical”, a adăugat oficialul.

De la inițierea Campaniei de imunizare împotriva COVID-19, au fost administrate 1 467 572 de doze, acoperirea vaccinală fiind 24%.

img21007835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!