ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane au ajuns în vizorul CNA în cazul programărilor urgente la ASP

12:26 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Nouă persoane, printre care un angajat și un fost colaborator al Agenției Servicii Publice /ASP/, au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție /CNA/, fiind suspectați că ar fi aranjat o schemă de corupție pentru eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, aceștia ar fi manipulat sistemul informațional prin intermediul căruia se efectuau programările urgente și ar fi influențat membrii comisiilor de examene în vederea eliberării permiselor de conducere, contrar normelor legale.

Cei nouă luau pentru programarea urgentă a candidaților, precum și pentru susținerea probelor  practice de obținere a permiselor de conducere, sume cuprinse între 350 și 500 de euro pentru fiecare caz.

În cazul dat a fost pornit un dosar pe fapte de corupere pasivă, trafic de influență, cumpărare de influență, dar și corupere activă. În dimineața acestei zile, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la domiciliile bănuiților și au operat ridicări de acte de la ASP.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei nouă riscă pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de închisoare.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!