ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile din sănătate vor investiga cazul copilului din Israel

12:42 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Conducerea Ministerului Sănătății a anunțat că va investiga din punct de vedere epidemiologic cazul minorului revenit din Republica Moldova și depistat în Israel cu o nouă formă de mutație a variantei Delta, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat Svetlana Nicolăescu a menționat astăzi că Ministerul Sănătății nu dispune încă de detalii despre acest caz, însă acesta va fi investigat din punct de vedere epidemiologic.

Ea a precizat că este important în evoluția acestei pandemii să fie asigurată monitorizarea noilor variante a virusului. “Modalitatea de supraveghere este prin secvențiere, iar laboratorul ANSP a fost dotat cu un asemenea echipament. Exact în săptămâna curentă au loc instruiri ale personalului pe care le realizăm cu suportul OMS”, a spus Nicolaescu.

Oficialul a dat asigurări că vaccinurile care sunt astăzi utilizate în țară sunt eficiente și asupra noilor tulpini și a îndemnat populația să se imunizeze, precizând că în capitală nu mai există niciun loc liber în secțiile de terapie intensivă.

Un copil de 11 ani care se presupune că ar fi revenit din Republica Moldova a fost depistat luni, 18 octombrie, în Israel, pe aeroportul Ben-Gurion cu o noua mutație a tulpinii Delta. Minorul a fost plasat în carantină.

img21007843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!