ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Senatul brazilian va cere inculparea președintelui Bolsonaro pentru crime împotriva umanității

13:21 | 20.10.2021 Categorie: Externe

Brasilia, 20 oct. /MOLDPRES/. O comisie de anchetă parlamentară a Senatului brazilian va cere astăzi inculparea preşedintelui Jair Bolsonaro pentru o serie de crime „intenţionate” în timpul pandemiei de COVID-19, care a făcut până acum peste 600.000 de morţi în ţara sa, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

Investigația a durat şase luni de audieri pline de evenimente, cu mărturii emoţionante şi dezvăluiri şocante despre experienţe pe „cobai umani” cu remedii ineficace.

Raportul de circa 1.200 de pagini va fi citit într-o versiune prescurtată, de raportorul Renan Calheiros. Acesta a anunţat marți că au fost reţinute nouă capete de acuzare împotriva lui Jair Bolsonaro, printre care „crimă împotriva umanităţii” şi „neîndeplinirea obligaţiilor” revenite prin mandat.

Membrii comisiei senatoriale de anchetă consideră că crimele citate în raport sunt „intenţionate”, dat fiind că guvernul Bolsonaro a decis în mod deliberat să nu ia măsurile necesare pentru a limita circulaţia virusului.

Foto: thetimes.co.uk

img21007847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!