ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia de la Veneția va oferi asistență Republicii Moldova în realizarea reformei justiției

13:48 | 20.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că instituția pe care o reprezintă va oferi Republicii Moldova asistență în realizarea reformei justiției, iar în următoarele săptămâni va veni cu o opinie privind modificările operate la Legea Procuraturii, comunică MOLDPRES.

Șeful Comisiei de la Veneția a menționat că actuala guvernare ar trebui să opereze modificări în legislație cu precauție și să nu se grăbească. „În discuțiile cu majoritatea parlamentară, am accentuat importanța faptului de a nu se confunda urgența cu graba. Noua majoritate a fost aleasă de moldoveni pentru a realiza anumite obiective, o justiție eficace și o viață mai bună”, a spus Buquicchio.

El a precizat că s-a decis să fie format un grup de lucru ce va oferi asistență autorităților de la Chișinău în procesul de reformare a justiției. Buquicchio a îndemnat actuala guvernare să colaboreze cu opoziția și societatea civilă „pentru a obține soluții care să se bazeze pe un consens larg”.

Un grup de lucru al Consiliului Europei, din care face parte și președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se află în vizită la Chișinău în perioada 19-21 octombrie.

Foto: Parlament

img21007850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!