ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a înregistrat un record de vaccinări anti-COVID în 24 de ore

15:18 | 20.10.2021 Categorie: Externe

Kiev, 20 oct. /MOLDPRES/. Ucraina a anunţat miercuri că a înregistrat un record de vaccinări anti-COVID în 24 de ore, după ce cu o zi înainte a fost raportat un număr record de decese provocate de coronavirus, pe fundalul unui nou val pandemic, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Potrivit bilanţului oficial al autorităţilor, 226.587 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la debutul campaniei de vaccinare în februarie.

Patru vaccinuri anti-COVID sunt disponibile în ţară, însă doar 19% din cei 40 de milioane de ucraineni au fost complet vaccinaţi, potrivit cifrelor oficiale.

Imaginile cu cozile lungi de aşteptare în faţa centrelor de vaccinare din întreaga ţară au circulat miercuri pe reţelele de socializare.

"Doar vaccinarea şi respectarea (regulilor) de carantină pot preveni creşterea infectărilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Viktor Liachko miercuri într-un comunicat.

Ucrainenii s-au prezentat la centrele de vaccinare după implementarea luni a restricţiilor sanitare în mai multe regiuni, inclusiv introducerea unui permis de sănătate pentru numeroase locuri publice.

Ucraina, printre cele mai sărace ţări din Europa, a înregistrat marţi 538 de decese zilnice asociate COVID-19, un număr record, în timp ce valul pandemic este agravat de un ritm lent de vaccinare.

Foto: abcnews.go.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!