ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

68 de pacienți din România au fost ajutați de echipele SMURD din Republica Moldova

15:22 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații SMURD din Republica Moldova aflați în misiune în România au acordat asistență pentru 68 de pacienți internați în Spitalul Mobil "Sfânta Paraschiva" din Iași, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, paramedicii au acordat suportul necesar celor 22 de medici moldoveni detașați în misiune. Aceștia au îngrijit 28 de bolnavi aflați la terapie intensivă și 40 de persoane internate în secția de boli infecțioase.

Pe parcursul zilei de astăzi, specialiștii IGSU vor întreprinde misiuni  în cadrul Unității de Primiri Urgente în Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași. Aceștia vor intra în ture de 12 ore și vor fi în suportul medicilor pentru oferirea asistenței în efectuarea transportărilor de pacienți intra-spitalicești, dar și acordarea asistenței în proceduri medicale și examinări.

Misiunea transfrontalieră a medicilor și paramedicilor din Republica Moldova va dura până pe 27 octombrie 2021.

Foto: IGSU

img21007856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!