ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou protocol de colaborare în domeniul învățământului va fi semnat cu Ministerul Educației al României

16:07 | 20.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației din România pentru perioada 2021-2025, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Scopul Protocolului de colaborare este de a continua activitățile și proiectele în educație, inclusiv Programul de mobilitate academică dintre părți, dar și susținerea de către autoritățile române a procesului de reformare și modernizare a sistemului educațional din Republica Moldova, în conformitate cu aspirațiile țării de integrare europeană.

Proiectul Protocolului de colaborare conține prevederi precum: 

- implementarea Programului de mobilitate academică între părți;

- realizarea stagiilor de formare pentru cadrele didactice și personalul de conducere din învățământul general, inspectorii școlari și cadre didactice din învățământul superior din Republica Moldova; 

- elaborarea și armonizarea programelor școlare în conformitate cu practicile educaționale europene;

- realizarea donațiilor de manuale și a altor materiale metodico-didactice; 

- dezvoltarea de parteneriate între instituțiile de învățământ preuniversitar, inspectorate școlare și alte structuri din domeniu; 

- dezvoltarea de parteneriate între agențiile de specialitate din subordinea celor două ministere și implementarea unor proiecte comune în cadrul oferit de programele regionale și europene în domeniul educației și formării profesionale.

Prezentul tratat va substitui Protocolul de colaborare între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației al României pentru anii de învățământ 2016-2019.  

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!