ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene va întreprinde o vizită de lucru la Kyiv

16:13 | 20.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, va efectua în perioada 21 – 22 octombrie o vizită de lucru la Kyiv, la invitația omologului său ucrainean Dmytro Kuleba, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni vor fi abordate principalele aspecte ale cooperării bilaterale, inclusiv accelerarea implementării proiectelor de infrastructură, agendele europene, cooperarea în domeniul energetic, mediul ambiant, intensificarea schimburilor comercial-economice și reglementarea conflictului transnistrean.

Programul vizitei include întrevederi cu Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Ihor Yaremenko, viceministru responsabil pentru integrare europeană în cadrul Ministerului pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, vicepreședinte al Comisiei mixte pentru cooperare comercial-economică, Yuriy Vitrenko, directorul „Naftogaz" și cu reprezentanții Republicii Moldova în cadrul misiunii OSCE de monitorizare în Ucraina.

Vineri, pe data de 22 octombrie, începând cu ora 11:15, ministrul Nicu Popescu și omologul ucrainean Dmytro Kuleba vor susține o conferință de presă comună în incinta Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Foto: MAEIE

img21007865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!