ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu oficiali ai Consiliului Europei

16:17 | 20.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Acțiunile reale de reformare a justiției au fost discutate astăzi de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și membrii Grupului de Lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției, care se află, în aceste zile, în vizită la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am avut o discuție deschisă despre acțiunile de reformare reală a justiției, pe care le-am pornit împreună cu colegii din Guvern și Parlament. Am menționat că modificările operate la legile din domeniu au ca scop principal curățarea sistemului și asigurarea unui corp de procurori și de judecători integri. Doar astfel vom construi statul de drept pe care ni-l dorim și vom reda oamenilor sentimentul de dreptate”, a declarat președinta Maia Sandu.

Referitor la ultimele evoluții din cadrul Procuraturii, șefa statului a menționat că instituția prezidențială este interesată ca investigațiile în care este vizat procurorul general suspendat, dar și alte persoane din sistem, să se desfășoare cu respectarea tuturor normelor legale și cu maximă transparență.

Maia Sandu și-a reafirmat determinarea de a avansa în procesul de curățare a sectorului de justiție și de a-i reda integritatea, acesta fiind angajamentul cel mai important față de cetățeni și condiția-cheie de a recâștiga încrederea oamenilor în țara noastră.

Foto: Președinție 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!