ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

APCE salută decizia autorităților de la Chișinău de a reforma sistemul judiciar

17:13 | 20.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. La finalul unei vizite de informare în Republica Moldova, coraportorii de monitorizare ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au salutat hotărârea autorităților de la Chișinău de a reforma sistemul judiciar, comunică MOLDPRES.

Cei doi coraportori, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez au salutat, în special, adoptarea amendamentelor constituționale privind depolitizarea sistemului judiciar. Aceștia au salutat, de asemenea, cooperarea cu Consiliul Europei în realizarea reformei judiciare. Aceste schimbări, au subliniat ei, vizează restabilirea încrederii în instituțiile statului și ar trebui să construiască entități durabile, bazate pe standardele europene.

Coraportorii au mai spus că partidul de guvernământ are acum o mare responsabilitate de a îmbunătăți transparența în finanțarea partidelor politice. Aceștia au apreciat progresele înregistrate în domeniul drepturilor femeilor și au felicitat Republica Moldova pentru ratificarea Convenției de la Istanbul.

Cei doi oficiali au vizitat Tiraspolul, au luat act de disponibilitatea autorităților de facto de a se angaja într-un dialog cu subcomitetul APCE pentru conflicte între statele membre ale Consiliului Europei privind protecția drepturilor omului în contextul procesului de soluționare a diferendului transnistrean.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!