ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:21 | 21.10.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (20-21 octombrie 2021)

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 25 011 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova 13 530 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 14 651 treceri la frontiera moldo-română, 5 486 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 874 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 6 042 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 874 traversări persoane;
PTF Sculeni – 3 367 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 2 151 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 443 traversări persoane.

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 8 211 treceri, dintre care 5 672 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 539 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- 12 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 16 încălcări privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;
- cinci cazuri de încălcare a regulilor de transportare;
- un cetățean străin nu a respectat regulile de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 55 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM).

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemică.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!