ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termoelectrica activează în regim normal

10:34 | 21.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. SA ,,Termoelectrica’’ din capitală activează în regim normal, doar că utilizează combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, transmite MOLDPRES.

Administrația producătorului de energie termică a precizat într-o informație difuzată presei că, începând din data de 13 octombrie, după instituirea stării de alertă în domeniul gazelor naturale, a început să utilizeze păcura în calitate de combustibil alternativ pentru producerea energiei electrice și a agentului termic.

Potrivit întreprinderii, stocul propriu limitat de păcură pentru producerea energiei electrice și termice a fost terminat pe parcursul a două zile, și din 15 octombrie, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, a început să proceseze păcura din rezerva de stat.

"SA ,,Termoelectrica’’ activează în regim normal, doar că utilizează combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, și depune tot efortul pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor", se arată în precizarea făcută de producătorul de energie termică.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a semnat marți, 19 octombrie, o dispoziție prin care a solicitat administrației ,,Termoelectrica’’ conectarea tuturor blocurilor de locuit din municipiu la agentul termic. Astfel, mâine, 22 octombrie va începe sezonul termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din mun. Chişinău.

Foto: Termoelectrica

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!