ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a participat la un târg internaţional pentru proprietăți și investiții

09:42 | 21.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Pentru al patrulea an consecutiv, Republica Moldova a fost prezentă cu un stand de ţară la cea de-a 23-a ediție a expoziției internaționale Expo Real 2021, desfăşurată în octombrie la München (Germania), considerată de specialişti ca cel mai important târg internațional pentru proprietăți și investiții, transmite MOLDPRES.

Standul de ţară a fost organizat de Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency, care a prezentat oportunitățile de investiții ale Republicii Moldova, arătând zone construibile destinate dezvoltării industriale în zonele economice libere, precum și alte oportunități de investiții. „Târgul este punctul de întâlnire pentru industria imobiliară, reunind părțile interesate din industrie, de exemplu dezvoltatori, experți și potențiali parteneri de afaceri din întregul ciclu de viață imobiliar: de la idee și concept la investiții, finanțare, realizare, marketing și operare”, afirmă organizatorii.

Pentru prima dată delegația din Moldova a fost reprezentată de actori din domeniul imobiliar  (brokeraj imobiliar, arhitectură, design și VR), cum ar fi Asociația Dezvoltatorilor Industriali și Logistici din Moldova (ADIL), Zona Economică Liberă Valcanes (Free Economic Zone "Valkanes"), precum și de Agenția pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului din UTA Găgăuzia (Invest Gagauzia).

„Zonele industriale moderne sunt încă rare în Moldova. Cu hale de producție, infrastructură rutieră și conexiuni la sistemele de electricitate, gaz și canalizare, aceste zone necesită investiții imense. Cererea pentru astfel de investiții poate fi satisfăcută numai prin atragerea sectorului privat internațional. În cadrul expoziţiei, au fost generate oportunități importante de investiții, care vor fi monitorizate acum de către Agenția de Investiții "Invest Moldova” și ceilalți participanți”, au relevat reprezentanţii instituţiei.

Participarea la eveniment a fost susținută de către proiectul “Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova și finanțat de către guvernele Germaniei și Elveției.

Foto: GIZ

img21007880

img21007880

img21007880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!