ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

11:48 | 21.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Șeful Legislativului, Igor Grosu, a avut, la Atena, o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Rik Daems, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Discuțiile au vizat relațiile de parteneriat dintre Republica Moldova și APCE, precum și evoluțiile din țara noastră.

Igor Grosu a mulțumit pentru expertiza oferită de către Consiliul Europei în eforturile Republicii Moldova de a avansa pe reforma justiției și combaterea corupției. În context, s-a vorbit despre angajamentul noii guvernări de la Chișinău de a curăța instituțiile statului de corupți și de a relansa economia țării.

”Agenda parlamentară este axată pe reforme orientate în beneficiul fiecărui cetățean și noi vom valorifica deplin deschiderea și suportul Uniunii Europene”, a accentuat Președintele Parlamentului.

Întâlnirea a avut loc în marja Conferinței europene a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, care se desfășoară în capitala Greciei, Atena, în zilele de 21-22 octombrie.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!