ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat

10:07 | 22.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Cantitatea de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice va fi scăzută, iar accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea unor acte normative au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în urma modificărilor va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun și a produselor conexe. Acțiunile au drept scop prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun și la produsele conexe, protejarea sănătății populației de consecințele consumului de tutun și ale expunerii la fumul de tutun.

De asemenea, noile modificări prevăd și scăderea cantității de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice. Astfel, se restabilesc reglementările aprobate în anul 2015 pentru cantitatea de nicotină – 20mg per 1 ml de lichid. Această prevedere corespunde Convenției Cadru a Organizației Mondiale a Sănătăți.

Prezenta lege va intra în vigoare la expirarea a 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursă: monitorul.gov.md

img21007929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!