ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul de Stat italian a hotărât că obligația de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății este constituțională

10:44 | 22.10.2021 Categorie: Externe

Roma, 22 oct. /MOLDPRES/. Organismul consultativ juridic-administrativ italian numit Consiliul de Stat și de protecție a justiției în administrație a anunțat că „obligația de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății este constituțională”, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

Experții italieni consideră că „pe lângă accentul obișnuit pus pe principiul precauției și pe echilibrul dintre dimensiunea individuală și cea colectivă a dreptului la sănătate, merită multă atenţie pasajele prin care judecătorul administrativ, în lumina datelor și studiilor științifice, dovedește siguranța și eficacitatea rezonabilă a vaccinului care nu poate fi numit „experimental”.

Consiliul de Stat reamintește că într-o ordine democratică legea nu este niciodată dreptul celor mai puțin vulnerabili sau invulnerabili, ci protecția celor mai vulnerabili, reiterând că solidaritatea stă la baza coexistenței.

Experții italieni califică decizia ca fiind una „esențială, care deschide calea pentru o măsură sacrosantă precum obligația de vaccinare împotriva Covid-19. Hotărârea Consiliului de Stat confirmă și mai mult eroarea la nivel juridic, precum și științific, a afirmațiilor diferitelor grupuri no vax”.

Foto: aa.com.tr

img21007932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!