ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Foști angajați ai Direcții nr. 5 au fost puși sub învinuire într-un nou episod

13:53 | 22.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS au formulat astăzi învinuirea în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI, într-un nou episod. Aceștia ar fi înscenat o infracțiune de păstrare și transportare ilegală a munițiilor în privința unui lider de organizație teritorială a unui partid, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, înaintarea învinuirii a fost precedată și de percheziții desfășurate cu susținerea ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, care au consolidat probatoriul oamenilor legii.

Astfel, investigațiile au arătat că în vara lui 2018, învinuiții au regizat plasarea într-un ascunziș al mașinii unui cetățean moldovean zeci de cartușe pentru pistolul-mitralieră „Kalașnikov”, înainte ca acesta să traverseze hotarul spre Ucraina. Ca rezultat, cetățeanul s-a ales cu dosar penal, iar aceasta a avut impact și asupra arealului politic național, așa cum victima infracțiunii deținea în acea perioadă președinția organizației teritoriale din Chișinău a unui partid politic.

Procurorii PCCOCS au audiat și o altă persoană pe dosar, căreia i-au atribuit statutul de bănuit, dar care nu a fost reținută datorită colaborării cu oamenii legii.

Conform surse citate, acest dosar va fi conexat cu cel inițiat pe numele lui Gheorghe Petic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!