ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Focul veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” a fost deconectat

16:38 | 22.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Focul veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” a fost deconectat temporar. Decizia a fost luată de Ministerul Apărării în contextul crizei din sectorul energetic, comunică MOLDPRES.

Potrivit minsterului, flacăra a fost preluată de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.

„Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă autostingerea Focului veșnic. Scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică", se arată într-un comunicat emis de instituție.

Foto: MA

img21007952

img21007952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!