ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de un dramaturg italian

18:44 | 22.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de dramaturgul italian Eduardo De Filippo, în regia lui Alexandru Vasilachi, va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul prezintă povestea relației amoroase care a durat 26 de ani între Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună, și Filumena, fostă cocotă, care cucerește iremediabil prin sinceritate și adevăr.

Subiectul piesei e cunoscut și din celebrul film ”Căsătorie în stil Italian” (cu Sophia Loren şi Marccello Mastroianni în rolurile principale), însă minunatul duet al protagoniștilor moldoveni îi conferă o altă profunzime: personajele au trecut de prima tinerețe, iubirea lor e cu năbădăi, cu fulgere și tunete. Pentru a-l convinge pe Domenico s-o ia de nevastă, Filumena recurge la un șiretlic și ca o actriță adevărată, se dă de ceasul morții. Își atinge scopul, devine Doamna Soriano, însă curând divorțează, mărturisindu-i amantului său de o viață că unul dintre copiii de care acesta nu știa nici cu spatele, este fiul său.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul ”Alexei Mateevici” va fi jucat spectacolul ”Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Sorin Militaru, iar la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus ” Ion Luca Caragiale” – spectacolul  ”Hamlet cursa de șoareci” de William Shakespeare, în regia lui Sandu Grecu și tot la aceeași oră, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Flori de mină” de Csaba Szekely, în regia lui Slava Sambriș.

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și reducerea răspândirii pandemiei de COVID-19.  

img21007957

img21007957

img21007957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!