ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

18:58 | 22.10.2021 Categorie: Comunicate

Continuă călătoria pe „Drumul banilor", eveniment ajuns la a III-a ediție

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Persoanele care  doresc să cunoască mai multe despre lumea finanțelor și să ia decizii financiare corecte sunt așteptate pe 29 octombrie a.c la ediția a III-a a evenimentului de educație financiară „Drumul banilor". Acesta se va desfășura în format on-line cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii și va fi găzduit de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup", în cadrul proiectului comun „Dă sens banilor".

„Epoca digitalizării și a globalizării aduce în casele și  gândurile noastre nevoia de  modernitate,  perspectivă, schimbare și  inovație. Este ceea ce definește evoluția permanentă a produselor financiare, a sectorului financiar în general și ne solicită o implicare tot mai robustă în luarea de atitudine și a deciziilor pe calea incluziunii financiare", spune guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Astfel, participanții la eveniment vor avea posibilitatea să discute la acest subiect cu organizatorii, să reflecteze și să beneficieze de răspunsuri la întrebări arzătoare. Vor afla de unde apar banii și cum ajung în circulație, care sunt semnele de siguranță ale acestora și cum să le identifice. De asemenea, vor conversa despre concepte precum economiile, instrumentele financiare și vor afla ce trebuie să cunoască pentru a face o investiție sau a contracta un credit.

Doritorii de a se înscrie la aceste activități, începând cu vârsta de 16 ani, pot transmite cererile de participare, completând un formular până la 28  octombrie 2021, ora 18:00. 

„ Dă sens banilor" este un proiect de educație financiară lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup". Proiectul are scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, care să-i sprijine în gestionarea corectă a propriilor venituri și fundamentarea cu bună știință a deciziilor financiare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!