ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat festivalul „A ruginit frunza din vii”

19:39 | 22.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. În Republica Moldova a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului-Concurs Internațional de muzică corală ”A ruginit frunza din vii”, care s-a desfășurat în perioada 20-23 octombrie în diferite locații din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Marian, președintele Asociației Muzical-Corale, organizatoarea evenimentului, a menționat că la festival au participat 38 de formații corale cu un număr de 1200 interpreți din Cuba, Cehia, Spania, Letonia, Ucraina, România și Republica Moldova, care au fost urmăriți de circa 3000 de spectatori live și 25000 spectatori online.

Potrivit sursei citate, concursul propriu-zis a avut loc la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, iar Gala Laureaților – ieri seară, la Sala cu Orgă din Chișinău,  unde au fost decernate nouă diplome de aur, una de argint și una de bronz.

”Festivalul Internațional de muzică corală ”A ruginit frunza din vii” are un rol important în promovarea imaginii Republicii Moldova și a artei corale din țară pe plan național și internațional. Evenimentul contribuie considerabil la creșterea numărului de formații corale și ridicarea nivelului profesional a corurilor din Moldova. De asemenea, crește considerabil interesul companiilor și agenților economici în susținerea nobilului gen de artă – arta corală”, a subliniat Elena Marian.

Pe parcursul a 13 ediții, la Festivalul Internațional de Muzică corală ”A ruginit frunza din vii” au participat 250 de formații corale din Republica Moldova și de peste hotare, 10 mii de participanți-interpreți și 22 mii de spectatori.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!