ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Ucraina vor activiza dialogul sectorial

19:38 | 22.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei în Ucraina, ministrul Nicu Popescu a discutat despre modalitățile de dinamizare a contactelor bilaterale în domeniile comercial-economic, energetic, transport, infrastructură și pe dimensiunea umanitară, în cadrul întrevederii cu Ihor Yaremenko, viceministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, vicepreședintele părții ucrainene a Comisiei interguvernamentale de colaborare comercial-economică, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, interlocutorii au remarcat importanța activizării dialogului sectorial, o serie de întâlniri ale grupurilor de lucru moldo-ucrainene fiind programate pentru perioada imediat următoare. În context, grupul de lucru privind construcția podului Cosăuţi – Yampil se va reuni în prima jumătate a lunii noiembrie pentru a avansa acest proiect strategic.

De asemenea, oficialii au agreat efectuarea unei vizite comune în viitorul apropiat la Complexul Hidroenergetic Nistrean.

„Am pledat pentru organizarea în curând și a ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Ne-am propus să întărim relațiile între oamenii de afaceri din ambele țări și să creștem numărul de turiști", a declarat ministru Nicu Popescu.

Totodată, în marja întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile ce vizează securitatea regională, fiind reiterat sprijinul reciproc al suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și Ucrainei în hotarele recunoscute la nivel internațional.

Foto: MAEIE

img21007960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!