ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

14:37 | 23.10.2021 Categorie: Comunicate

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, la situația din 8 și 15 octombrie curent

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de informațiile cuprinse în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 prezentate la situația din 8 si 15 octombrie curent, ale următorilor concurenți electorali:

*  Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”,
*  Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”,
*  Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”,
*  Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor,
*  Partidul Democrat din Moldova.

Totodată, Comisia a obligat Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” să prezinte, în termen de 24 de ore, rapoartele privind veniturile și cheltuielile din campania electorală la situația din 15 octombrie 2021 sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării sau despre faptul că nu va deschide un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”. 

Rapoartele sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei http://www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale noi din 21 noiembrie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a confirmat persoanele responsabile de finanțe (trezorierii) din partea unor concurenți electorali pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale noi din data de 21 noiembrie 2021. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!