ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austriecii nevaccinaţii ar putea intra în lockdown

16:21 | 23.10.2021 Categorie: Externe

Viena, 23 oct. /MOLDPRES/. Dacă situația în unitățile de terapie intensivă din Austria se va agrava, persoanele nevaccinate vor intra în lockdown, prevăd planurile imediate ale Guvernului de la Viena, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a declarat că țara sa „este pe cale să se împiedice de o pandemie a celor neprotejaţi”.

Un lockdown este exclus pentru cei care au fost vaccinaţi sau care s-au recuperat după COVID-19. Schallenberg şi-a exprimat speranţa că planurile vor trimite un semnal puternic cetățenilor.

Sunt încă prea mulţi „cei care ezită şi amână”, a adăugat demnitarul, referindu-se la persoanele care nu şi-au făcut planuri de vaccinare.

Situaţia în secţiile de terapie intensivă este în mare parte stabilă.

Peste 220 de paturi la terapie intensivă sunt ocupate în prezent de pacienţi cu COVID-19. Dacă acest număr va urca la 600, Austria va ajunge în faza cinci a planului său, care necesită restricţii masive de circulaţie pentru cei nevaccinaţi.

Austriecii înțeleg că ei se află încă în prima fază, însă trebuie să „privească foarte departe în viitor”, a declarat ministrul Sănătății Wolfang Muechkstein.

Incidenţa pe şapte zile în ţară este de puţin sub 230 de cazuri noi de infecţii la 100.000 de persoane.

Aproximativ 62% din populaţia eligibilă a Austriei a fost pe deplin vaccinată.

Guvernul austriac a hotărât să adopte măsuri mai energice din momentul în care campania de vaccinare a ţării a stagnat în ultimele săptămâni, cu doar câteva mii de doze administrate în unele zile.

Foto: Agerpres

img21007967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!