ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 130 de restaurante și baruri au fost verificate de poliție în weekend

11:28 | 25.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Peste 130 de localuri și circa 170 de zone de agrement au fost verificate de oameni legii în weekend. În urma controalelor, au fost documentate 25 de cazuri de nerespectare a normelor legale și s-au întocmit 59 de procese-verbale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie a COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGP, polițiștii au verificat 548 unități de comerț, 87 de pieţe comerciale, 205 stații PECO. În urma verificărilor, angajații implicați au documentat 25 de cazuri de nerespectare a normelor legale. Printre încălcările depistate de polițiști au fost următoarele: surplusul de persoane; lipsa registrelor de efectuare a termometriei și de igienizare; permisiunea în încăpere a vizitatorilor care nu au prezentat datele de identitate pentru completarea fișei epidemiologice; lipsa certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau a altor acte ce ar confirma că persoanele nu sunt infectate; verificarea doar selectivă, de către reprezentanții localului, a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau altor acte ce ar confirma că vizitatorii nu sunt infectați; lipsa registrului de igienizare a localului, unii chelnerii purtând masca de protecție incorect; aflarea vizitatorilor fără mască de protecție; permisiunea de a se fuma în locuri interzise.

De asemenea, în 110 localităţi polițiștii au desfășurat activități de informare a populației privind riscul infectării cu COVID-19. Au fost verificate 184 unități de transport și 5 cluburi de noapte. Totodată, s-au  întreprins acțiuni de informare și evaluare a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 în lăcaşele sfinte din teritoriul deservit, fiind supuse verificărilor 1 403 biserici şi mănăstiri, în care nu s-au depistat încălcări.

În urma verificărilor, au fost întocmite 59 de procese-verbale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

IGP anunță că oamenii legii vor continua monitorizarea persoanelor pentru prevenirea infectării masive cu COVID-19.

Foto: Poliție

img21007988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!