ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultima săptămână, încasările Vămii s-au ridicat la peste 628,3 mln de lei

11:20 | 25.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat, în perioada 18-24 octombrie, la peste 628,3 milioane de lei, mai mult cu 23,5 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval. De asemenea, de la începutul lunii curente, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 1,9 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 37,9 % față de încasările din perioada respectivă a anului 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, săptămâna trecută, au fost perfectate 13 089 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 61 920 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 002 și, respectiv, 11 222 traversări.

„La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 201 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 201 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune”, indică instituţia.

În perioada de referinţă, ofițerii Liniei de informare au recepționat 553 solicitări de informații legate de activitatea vamală.

În context, SV informează că în caz de nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau necesitatea de a depune o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, poate fi contactat la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!