ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sofia, Hânceşti a fost inaugurată Parcela Eroilor Români

14:44 | 25.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Astăzi, de Ziua Armatei Române, în comuna Sofia, raionul Hânceşti, a fost inaugurată, după reconstrucție, Parcela Eroilor Români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Proiectul a fost realizat de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor din România în colaborare cu Agenția pentru Ştiință şi Memorie Militară, transmite MOLDPRES.

La eveniment au participat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, alți reprezentanți ai corpului diplomatic, ai administrației publice locale, Mitropoliei Basarabiei, locuitori ai comunei Sofia ş.a.

În comuna Sofia sunt înhumați 64 de militari români din Regimentul 2 Dorobanți "Vâlcea", căzuți în regiunea respectivă în operațiunile militare din anul 1941.

Acesta este al doilea proiect de reconstrucție a unei Parcele ale Eroilor Români, căzuți la datorie, realizat în anul curent de către Oficiul Național român pentru Cultul Eroilor şi Agenția pentru Ştiință şi Memorie Militară din R. Moldova. Primul a fost reamenajat în comuna Baimaclia din raionul Căuşeni.

Foto: Agenția pentru Ştiință şi Memorie Militară 

img21008003

img21008003

img21008003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!