ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul-concurs internațional ”Constelația talentelor” a ajuns la cea de-a V-a ediție

16:11 | 25.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Tineri artiști din 25 de țări vor participa la Festivalul-concurs internațional de cântec, dans, arta vorbirii, cea instrumentală, arta plastică și modeling, ediția V-a, care se va desfășura în perioada 28-30 octombrie la Chișinău în format mixt (cu prezență fizică și online). În total, vor lua parte circa 700 persoane - soliști, membri ai colectivelor de dans și ai ansamblurilor vocale, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației Obștești "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, producătorul festivalului, a menționat că obiectivele proiectului le constituie promovarea tinerelor talente în domeniile respective, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie între popoare prin mesagerii și ambasadorii păcii, participanți la festival. 

Potrivit sursei citate, fiecare tânăr participant va avea posibilitatea de a-și realiza performantele și va fi apreciat de către un juriu profesionist internațional, în frunte cu Bedros Kirkorov, Artist al Poporului din Federația Rusă, colegi participanți, spectatori și telespectatori din mai multe țări.

Evenimentul va fi moderat în trei limbi - română, rusă și engleză. Concursul în format live va avea loc la Palatul Feroviarilor din Chișinău.

Prima ediție a Festivalului Internațional ”Constelația talentelor” a avut loc în 2017 și la el au participat peste 300 de tineri artiști din 18 țări. Cea de-a doua, din 2018 a reunit peste 450 de tineri din 19 țări, iar cea de-a treia, din 2019 – 800 de concurenți din 20 de țări. Ediția din anul trecut s-a desfășurat în format online și la ea au luat parte 650 de tineri artiști din 37 de țări.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!