ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultima săptămână din octombrie se anunţă cu vreme caldă, fără ploi

17:31 | 25.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Ultima săptămână din octombrie se anunţă cu temperaturi generoase pentru această perioadă, preponderent fără îngheţuri şi precipitaţii, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, mâine se aşteaptă valori termice încadrate între 10-15 grade Celsius, noaptea - până la 2 grade de ger, în nordul ţării.

De miercuri, 27 octombrie, vremea treptat se va încălzi, ajungând la finele săptămânii până la maxima de 18 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor nu va depăşi 0 grade.

În următoarele şapte zile se prevede cer variabil, fără precipitaţii.

De asemenea, SHS menţine până la 26 octombrie avertizarea hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul râului Prut. „În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut, pe sectorul satul Criva – oraşul Costești, se va menţine scurgerea scăzută cu 45-50% din valorile medii multianuale”, indică instituţia.

În acelaşi timp, autorităţile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Foto: tarancutaurbana.ro

img21008012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!