ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Republica Moldova a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative

19:42 | 25.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova informează că azi, 25 octombrie, a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Moldovei. La tenderul anunțat, Energocom a primit 7 oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import al gazului din surse alternative și să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori.

Tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!