ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:51 | 26.10.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (24 - 25 octombrie 2021)

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 24 731 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare din Republica Moldova 12 909 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 14 610 treceri la frontiera moldo-română, 4 738 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 383 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 6 515 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 383 traversări persoane;

PTF Sculeni – 3 565 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 2 090 traversări persoane;

PTF Palanca – 1 227 traversări persoane.

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 7 815 treceri, dintre care 5 643 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 172 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 31 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- șase cazuri de încălcare a regulilor de transportare și de exploatare a vehiculelor;

- 24 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemiă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!