ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Stejăreni, Străşeni, are apă datorită susţinerii AIPA

09:31 | 26.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Un proiect de construcție a rețelelor de apă a fost finalizat recent în satul Stejăreni, comuna Lozova, raionul Strășeni, cu sprijinul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură /AIPA/, transmite MOLDPRES.

Valoarea totală a investiției a constituit trei milioane de lei, iar lungimea rețelelor – 5,3 km. Beneficiari ai rețelei de apă sunt 566 de localnici, iar până în prezent s-au racordat o sută de gospodării.

Potrivit Dianei Coșalîc, director adjunct al AIPA, este vorba de o inițiativă a administrației publice locale, care s-a finalizat cu o investiție ce a contribuit la dezvoltarea comunității pentru un trai decent al populației. ”Ne bucurăm că investiția făcută a dat roade, iar locuitorii beneficiază de apă potabilă de calitate”, a afirmat sursa citată.

”Am ajutat cu tot de ce a fost nevoie, având susținerea Consiliului local. Nu a fost problemă care să nu fie rezolvată. Ba mai mult, s-au implicat și localnicii”, a menţionat, la rândul său, primarul comunei Lozova, Lilian Botnaru.

Locuitorii satului Stejăreni sunt asigurați cu apă potabilă de la o adâncime de peste două sute de metri.

Foto: AIPA

img21008024

img21008024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!