ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece medicamente terapeutice împotriva Covid-19 vor apărea curând în UE

10:39 | 26.10.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 26 oct. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a stabilit o listă cu zece mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, portofoliu alcătuit pe baza unor avize ştiinţifice independente. Acesta cuprinde în principal mijloacele terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, care au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie disponibile curând pe piaţa europeană, conform unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Medicamentele terapeutice vor fi disponibile cât mai rapid posibil pentru pacienţii din întreaga UE, cu condiţia ca siguranţa şi eficacitatea lor să fie confirmate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Acest grup de medicamente au fost selectate minuțios de un grup de experţi ştiinţifici independenţi, care au examinat 82 de mijloace terapeutice potenţial eficace aflate în stadiu avansat de dezvoltare clinică şi a identificat 10 dintre ele ca fiind cele mai promiţătoare pentru portofoliul UE de mijloace terapeutice împotriva COVID-19, ţinând seama de faptul că pentru populaţii diferite de pacienţi, aflaţi în diferite stadii ale bolii, care au severităţi diferite, sunt necesare diferite tipuri de produse.

În total, medicamentele sunt împărțite în trei categorii de mijloace terapeutice:

- Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienţi în stadiile timpurii ale infecţiei - Ronapreve, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, casirivimab şi imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche; Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline şi respectiv Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab şi cilgavimab, de la AstraZeneca.

- Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare - Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics şi MSD; PF-07321332, de la Pfizer şi respectiv AT-527, de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.

- Imunomodulatori pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi - Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding; Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia; Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly şi respectiv Lenzilumab, de la Humanigen.

Producătorii au solicitat deja Agenţiei Europene pentru Medicamente autorizarea introducerii pe piaţă a mijloacelor terapeutice.

Foto: ici.radio-canada.ca

img21008027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!