ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii moldoveni continuă să acorde ajutor colegilor din România

11:17 | 26.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. De la începutul misiunii umanitare transfrontaliere, echipa SMURD Moldova a efectuat 11 transferuri intra-spitalicești pentru pacienții români cu COVID-19, fiind acordată asistență pentru 163 de pacienți, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore, cei 10 paremedici SMURD au realizat patru transferuri inter-spitalicești a pacienților infectați cu COVID-19, în stare critică, intubați sub aparat cu aer dirijat de la Unitatea de Primire Urgențe ”Sf. Spiridon” din municipiul Iași la Spitalul Mobil/modular „Sf. Paraschiva” din comuna Lețcani.

În total, de la începutul misiunii umanitare transfrontaliere, echipa SMURD Moldova a efectuat 11 transferuri intra-spitalicești pentru pacienții români cu COVID-19, fiind acordată asistența și suportul la monitorizarea, trierea, asistența în investigare medicală și internare pentru 163 de pacienți care au fost transportați de ambulanțe.

Pe data de 26 octombrie, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI detașați în România vor continua misiunea activând în ture de 24 de ore și vor interveni în suportul sistemului medical român.

Misiunea transfrontalieră a medicilor și paramedicilor din Republica Moldova va fi efectuată până pe 27 octombrie 2021.

Foto: IGSU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!