ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Medicamentului dă undă verde vaccinării anti COVID a copiilor de la 12 ani

11:36 | 26.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale /AMDM/ a anunțat astăzi că dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul anticovid Pfizer, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor AMDM, pe 25 octombrie, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat vaccinarea copiilor de la 12 ani cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech.

Conform sursei citate, decizia va fi înaintată spre aprobare în conformitate cu informația oficială al Organizației Mondiale a Sănătății, referitoare la vaccinurile COVID-19. De asemenea, cu aprobarea comisiei, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de 6 luni, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni.

Tot ieri, Comisia Medicamentului a autorizat 57 de produse farmaceutice. Printre noile produse aprobate, în premieră, de către Comisie se regăsesc medicamente precum: Ozempic - soluţie injectabilă indicată bolnavilor ce suferă de diabet zaharat; Orabloc - un nou tip de anestezic local, Salbutamol – produs medicamentos antiasmatic; Povidon-iodin – antiseptic şi dezinfectant, Startum pulbere şi solvent pentru soluție injectabilă – reprezintă vitamine\multivitamine în combinație; Oseltamivir Avexima – un nou tip de produs medicamentos antiviral. Totodată, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției a aprobat  577  de modificări postautorizate pentru 139 de medicamente.

La fel, cu votul majoritar al membrilor Comisiei, a fost întreruptă procedura de autorizare în cazul a 34 de produse medicamentoase. Acest lucru a fost cauzat de un șir de factori, inclusiv neprezentarea  corespunzătoare a pachetului de documente, dar și neînlăturarea obiecțiilor înaintate de către experții Agenției în termenii stabiliți de Lege.

Foto: bbc.com

img21008031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!