ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC sporește supravegherea și corectitudinea finanțării campaniilor electorale

12:54 | 26.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale /CEC/, Serviciului Fiscal de Stat și Inspecției financiare s-au întrunit astăzi în prima ședință a grupului de lucru interinstituțional pentru supravegherea și controlul finanțării partidelor politice, transmite MOLDPRES.

Administrația electorală centrală a anunțat că, în cadrul întâlnirii, a fost făcut un schimb de opinii referitoare la principiile și mecanismele de activitate a grupului, interacțiunea autorităților implicate și elaborarea unei metodologii în acest sens.

Participanții au scos în evidență necesitatea unui controlul sporit asupra veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali, atât a celor declarate, cât și, eventual, a celor nedeclarate. Suplimentar, au fost discutate metode de prevenire și, după caz, combaterea utilizării resurselor administrative în campaniile electorale.

Comisia Electorală Centrală își propune să sporească transparența și corectitudinea finanțării campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie curent. Prin antrenarea în procesul de control a reprezentanților instituțiilor abilitate ale statului, autoritatea electorală își fortifică capacitățile de control financiar asupra concurenților electorali. Activitatea din acest an are un caracter pilot și își propune să pună baza caracterului permanent de supraveghere și control a activității financiare a partidelor politice la scrutinele următoare.

Foto: CEC 

img21008032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!