ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți arbori au fost defrișați ilegal pe traseul Goian-Criuleni

15:38 | 26.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Treizeci de arbori au fost defrișați ilegal pe traseul Goian–Criuleni. În urma acestui fapt, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) solicită autosesizarea organelor competente, transmite MOLDPRES.

„Au fost defrișați ilegal circa 30 de arbori pe partea stângă a drumului R4 Goian – Criuleni – M1, km 0+700, de către un agent economic, care deține o construcție în imediata apropiere. Prin defrișarea neautorizată a copacilor și devastarea activelor rutiere, antreprenorul a încălcat Legea Drumurilor, precum și legislația din domeniul ecologic”, indică instituţia.

Drumarii susţin că „antreprenorul a defrișat arborii cu scopul de a asigura accesul direct la zona de parcare a construcției de-a lungul drumului național R4, fapt care este inadmisibil”. „Prin acțiunile sale ilegale, antreprenorul va îngreuna traficul rutier și va provoca situații de accident. De asemenea, va crea disconfort la circulația pe drumul R4 pentru participanții la trafic”, conform ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor, în a cărei gestiune se află drumurile publice naționale, solicită organelor competente să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Foto: ASD

img21008038

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!