ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Europei ar putea monitoriza procesul de descentralizare a autorităților publice locale

12:46 | 27.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Publice Locale din Republica Moldova, la lucrările Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, care se desfăşoară la Strasbourg, transmite MOLDPRES.

În discursul susținut la Strasbourg, Ceban s-a referit la importanța descentralizării și dezvoltării autorităților publice locale ca factor primordial de atractivitate pentru investitori. Potrivit edilului municipiului Chișinău, “descentralizarea şi consolidarea democrației locale reprezintă unul din instrumentele esențiale în îmbunătățirea situației, creșterea calității serviciilor și a condițiilor de viață, iar în consecință – reducerea migrației și chiar determinarea cetăților de a se întoarce acasă”. “Dezvoltarea economică sustenabilă și crearea noilor locuri de muncă este legată strâns de procesul de descentralizare financiară reală, de creșterea capacităților bugetelor locale în tot ce înseamnă asigurarea unei infrastructuri și condițiilor de activitate necesare mediului de afaceri”, a spus Ceban.

În acest context, delegația de la Chișinău a salutat semnarea de către reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova şi ai Congresului Autorităților Publice Locale a Foii de Parcurs privind implementarea recomandării nr. 436 din 2019 în domeniul consolidării democrației și autonomiei locale din Moldova.

În același timp, Ceban a solicitat Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei monitorizarea implementării angajamentelor asumate de către autoritățile naționale referitoare la descentralizarea autorităților publice locale.

img21008057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!