ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Chinei a cerut noi progrese în dezvoltarea de arme şi echipamente militare

09:31 | 27.10.2021 Categorie: Externe

Beijing, 27 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi de "a face noi progrese" în dezvoltarea de echipament militar şi arme pentru Armata de Eliberare a Poporului, forţele armate chineze, relatează marţi agenţia oficială Xinhua, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China (CMC), a făcut aceste afirmaţii la o conferinţă de la Beijing, potrivit sursei citate.

Capabilităţile strategice ale Chinei au fost sporite printr-o "dezvoltare în salturi" în domeniul echipamentului militar şi al armamentului, a mai spus preşedintele Chinei.

Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a menționat la rândul lui că China ar trebui să urmărească independenţa în domeniul tehnologiei şi să facă un efort "maxim" pentru a accelera modernizarea şi a construi o armată "de clasă mondială", potrivit Xinhua.

Foto: Reuters

img21008058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!