ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANI va verifica declarațiile de avere ale conducerii Băncii Naționale

12:27 | 27.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Declarațiile de avere și interese personale depuse pentru anul 2020, de către Guvernatorul, prim-viceguvernatorul și viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei vor fi verificate de către inspectorii de integritate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, vor fi supuse verificărilor și declarațiile depuse de membrii Consiliului de Supraveghere și ai Comitetului executiv al BNM, dar și cele completate de șefii și adjuncții de subdiviziuni din cadrul acestei entități.

În acest sens, prin sistemul e-Integritate au fost repartizate spre verificare peste 40 de declarații de avere și interese personale.

Acțiunea are loc în contextul ordinului emis în luna aprilie curent de președintele ANI, după ce s-a încheiat perioada de depunere a declarațiilor de avere și interese personale. Potrivit documentului, au fost identificați mai mulți demnitari și funcționari de rang înalt, din circa 40 de categorii de subiecți ai declarării, în privința cărora s-a dispus controlul obligatoriu, din oficiu, al declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru anul 2020 de către subiecții de interes public.

img21008071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!