ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaccinarea minorilor de peste 12 ani ar putea începe în scurt timp

12:53 | 27.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Vaccinarea minorilor de peste 12 ani ar putea începe în scurt timp. Acest lucru l-a anunțat astăzi într-o conferință de presă ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, toate datele și informațiile în legătură cu acest proces vor fi  trimise către centrele de vaccinare. „Părinții care au inițiativa personală de a-și imuniza copiii se pot prezenta în toate centrele de vaccinare unde vor semna o serie de acte”, a declarat Ala Nemerenco.

Conform ministrului, părinții vor trebui să semneze un acord în care se spune că imunizarea este propria lor decizie. Oficialul a dat asigurări că în prezent în țară există stocuri suficiente de ser Pfizer, care poate fi utilizat la vaccinarea minorilor.

Ieri Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat că a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul anti-COVID Pfizer.

img21008075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!