ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul a luat măsuri de prevenire a salarizării „în plic” şi muncii „la negru”

14:21 | 27.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. În cadrul activităților desfășurate de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS), în nouă luni ale anului curent, au fost stabilite 285 de cazuri privind admiterea de încălcări ale legislației în domeniul raporturilor de muncă, transmite MOLDPRES.

Conform SFS, ca urmare, au fost adoptate decizii și calculate suplimentar la buget încasări aferente plăților salariale: impozitul pe venit, contribuțiile de asigurări sociale, prime de asigurare obligatorie de asistență  medicală, penalități și amenzi în sumă totală de 20 959 171 lei, achitate fiind 4 990 692 lei.

„Concomitent, în scopul informării cetățenilor (angajatori și angajați) privind riscurile fenomenului „salariului în plic” și „muncii la negru”, Serviciul Fiscal de Stat, conform Planului de acțiuni privind implementarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului muncii ne(sub)declarate ”Declară Achită Legal Salariul”, a desfășurat acțiuni de conformare voluntară față de contribuabilii identificați cu risc de utilizare a muncii (ne)subdeclarate”, indică sursa citată.

Pentru mai multe detalii, Serviciul Fiscal recomandă să fie consultat Raportul SFS al activităților de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” şi a muncii „la negru”, pentru nouă luni ale anului 2021, care poate fi accesat pe pagina electronică a instituţiei.

img21008077

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!