ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaccinul Pfizer a fost recomandat de FDA pentru imunizarea copiilor între 5 și 11 ani

16:16 | 27.10.2021 Categorie: Externe

Washington, 27 oct. /MOLDPRES/. Vaccinul Pfizer BioNTech a fost aprobat pentru copiii între 5 și 11 ani de către experții de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Urmează ca vaccinul să fie autorizat pentru a putea fi administrat, în câteva săptămâni. Anterior, în septembrie, compania americană anunța că, pe baza datelor, vaccinul este sigur și eficient la copii din segmentul de vârstă 5-11 ani.

Pentru moment, circa 28 de milioane de copii americani sunt eligibili pentru a fi imunizați împotriva coronavirusului. Decizia urmează să fie aprobată direct de FDA și de Centrul pentru Prevenția Bolilor în data de 2 noiembrie, iar vaccinările ar putea să înceapă din ziua următoare.

Experți al FDA au concluzionat, pe baza datelor, că beneficiile vaccinării depășesc cu mult potențialele riscuri. Datele arată că vaccinul produce un răspuns imun robust la virus în acest segment de vârstă.

Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu o treime de doză.

De la începutul pandemiei în SUA, au murit 160 de copii cu vârste între 5 și 11 ani din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19. Alți 46 au decedat din cauza unei boli inflamatorii rare cauzată de infecția cu coronavirus.

Majoritatea copiilor nu se îmbolnăvesc grav dacă se infectează cu coronavirus, însă ei pot fi contagioși, chiar dacă nu au simptome. Vaccinul ar putea ajuta la minimizarea capacității de răspândire a virusului și ar putea apăra membrii în vârstă ai familiilor de la infectare.

Foto: reuters.com

img21008078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!