ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Joi, Parlamentul se va reuni în ședință plenară

18:00 | 27.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Parlamentul se va întruni în ședință plenară, joi, 28 octombrie.  Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a acesteia, informează MOLDPRES.

Astfel, deputații vor modifica, în lectură finală, Legea privind dezvoltarea regională, Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali și vor ratifica Acordul de modificare nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în Moldova.

Totodată, în prima lectură vor fi examinate mai multe proiecte de lege, inclusiv, cel cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor față de călători, proiectul pentru ratificarea Acordului moldo-britanic de parteneriat strategic, comerț și cooperare, precum și proiectul privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului.

De asemenea, parlamentarii vor examina proiectul de hotărâre privind demisia unui deputat.

Ședința plenară va începe la ora 11.00.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!