ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concursul național de book trailere #PriveșteCitește și-a desemnat câștigătorii

18:56 | 27.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a avut loc astăzi în format online festivitatea de premiere a participanților la Concursul național de book trailere #PriveșteCitește, care s-a desfășurat în perioada iunie-octombrie, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că acest concurs a avut drept scop stimularea interesului pentru carte și lectură, dezvoltarea creativității, gândirii critice, competențelor tehnologice, de analiză și sinteză ale elevilor. ”Prin realizarea unor book trailere despre cărțile preferate (un videoclip de promovare a cărții) elevii au demonstrat atât abilități creative, cât și competențe în domeniul tehnologiilor moderne. În total, la concurs au fost prezentate 68 de book trailere, iar numărul elevilor implicați în crearea acestora este de 96”, a precizat Eugenia Bejan.

Potrivit sursei citate, juriul, format din bibliotecari, scriitori, specialiști TV, au decis acordarea a câte două premii I, II, III, a patru premii speciale și 22 mențiuni. 

Premiul I a fost obținut de către un grup de elevi din clasa a XI-a de la Liceul „Spiru Haret”, Chișinău (Victoria Brînza, Valeria Cernavca, Cătălina Slobodaniuc, Adriana Vasilașcu) – Book trailer la cartea „Pelinul negru” de Ioana Nicolaie, precum și un grup de elevi din clasa a XI-a „A” de la Liceul „Ion Vatamanu” din orașul Strășeni (Daniela Croitor, Cătălina Botnaru) – Book trailer la cartea „Fata cu vise alb-negru” de Andreea Russo.

Premiul II  l-a luat Alexandrina Panfil, elevă la Liceul Țibirica, raionul Călărași – Book trailer la cartea „Străinul” de Albert Camus și un grup de elevi de la Liceul „Vasile Coroban” din Glodeni (Alexandru Turchină, Ion Cecan, Roman Sopivnic, Rodion Conișevschi, Vlad Monolachi) – Book trailer la cartea „Aventurile lui Sherlock Holmes” de Arthur Conan Doyle.

Cu premiul III s-au ales Anastasia Karlovoi, elevă la Școala Internațională „Heritage” din Chișinău – Book trailer la cartea „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury și Nicolae Marcu, elev la Gimnaziul Albinețul Vechi, raionul Fălești – Book trailer la cartea „Jurnalul unei tinere adolescente” de Anne Frank.

Toți laureații au primit diplome și premii bănești.

img21008086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!