ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

18:55 | 27.10.2021 Categorie: Comunicate

Reprezentanții CoE și autoritățile Republicii Moldova au discutat despre siguranța copiilor în mediul online

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării Adriana Cazacu a participat astăzi, 27 octombrie, la o ședință de lucru organizată în cadrul Proiectului Consiliului Europei (CoE) „Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Parlamentului, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai Consiliului Europei, inclusiv consultantul internațional - expert în domeniul siguranței și securității în internet - John Carr, precum și consultantul național Ionela Costachi.

În cadrul ședinței au fost prezentate principalele aspecte ale politicilor CoE, provocările și necesitățile existente în procesul de asigurare a protecției copiilor în mediul online, dar și oportunitățile de asistență externă în acest domeniu.

Toate acestea se vor regăsi într-un document - „Linii directoare privind respectarea, protejarea și realizarea drepturilor copiilor în mediul digital” care este un prim act de acest gen elaborat la nivel mondial de CoE. Acesta va servi ca temei pentru activități de combatere la nivel național a fenomenului în cauză.

Menționăm că pe parcursul ultimilor ani, MEC a elaborat politici și a implementat mai multe acțiuni menite să promoveze siguranța copiilor online, precum: elaborarea resurselor didactice în acest sens; instruiri privind modul de utilizare sigură și responsabilă a tehnologiilor; abordarea subiectului siguranței copiilor în mediul online în cadrul Programului Național de Alfabetizare digitală a cadrelor didactice (2020-2021); pilotarea în 6 instituții de învățământ a Standardelor pentru protecția și siguranța copiilor/ elevilor în mediul online (2021-2022) ș.a.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!